Pogacele cu cascaval

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2011 | 19285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte cadut
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • sare
  • 200 g cascaval
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu cascaval:

Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si lsam sa dospeasca .

Cernem faina intr-un bol si facem un cuib in care punem ouale, sarea, untul topit si maiaua; framantam pana obtinem un aluat elastic.

Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul obtinut in grosime de 0,5 cm si decupam cu o forma rotunda cu d=6 cm (45 buc mi-au iesit mie) .

In tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt asezam pogacelele, pe care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu foarte putin lapte, apoi presaram cascaval ras deasupra pe fiecare bucatica si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Eu am ras cascavalul pe razatoarea mare; cine doreste poate sa-l dea pe razatoarea mica; poate sunt mai interesante :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cus- cus cu 3 feluri de branza