Pogaci cu cașcaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2014 | 10191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină albă
  • 380 g unt de 85% grăsime
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 100 ml lapte
  • 5-6 lg smântână
  • 3 lgt sare
  • 200-250 g cașcaval
Portii: 135
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu cașcaval:

Într-un vas se cerne făina,  se adaugă sarea, gălbenușurile,  untul tăiat bucățele mici, smântâna și drojdia dizolvată în cei 100 ml lapte călduț. Se frământă toate la un loc până obținem un aluat omogen și care nu se lipește de degete.  Se întinde pe masa de lucru o foaie de jumătate de deget grosime, se unge cu albușurile bătute și se rade cașcavalul deasupra.  Se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar (sau dacă aveți altceva), se așează in tavă,  se lasă cca 10-15 minute să crească și apoi se dau la cuptor. Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.

Mie mi-au ieșit 135 de bucăți pe numărate.  :d

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Dacă aluatul cere, se mai poate adăuga smântână.

2

Se pot presăra deasupra semințe de chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu cașcaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (22)

deyutzky 1

13.11.2014, 20:35

delicioaseee

Rocsi 1

14.11.2014, 10:28

Ce bune sunt!

mirela0911 1

14.11.2014, 15:03

Multumesc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]