Poloneza

de Rocsi in Prajituri, 1 Iul 2012 | 6907 vizualizari

 

Zilele din urma vorbeam cu mama despre prajiturile ce ni le pregatea in copilarie.Cat de multe facea, ce bune erau ca imi amintesc mereu de ele.Simple, cu creme, mai sofisticate dar delicioase.Si asa ne-am amintit si de aceasta prajitura pe care eu o savurez mereu cu placere.Am cautat in caietelul cu reteta sa vad daca mai am reteta si m-am apucat de treaba.Parca nu mai servisem o prajitura de luni de zile asa o mancam. Se vede ca e o prajitura din copilarie pentru ca ne place mult de tot!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 1 galbenus
  • 70 gr zahar
  • 100 gr smantana
  • 1 praf de copt
  • 270 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 borcan gem de prune
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poloneza:

Untul il mixam spuma impreuna cu zaharul si galbenusul de ou. Incorporam smantana, iar apoi praful de copt. Adaugam coaja rasa de lamaie, iar la final punem faina. Framantam cu mana pana obtinem un aluat nelipicios, cam ca o plastelina.

Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt. Aluatul il punem in tava si cu degetele il intindem pe intraga suprafata a tavii. Dam foaia de aluat in cuptorul incins pentru 8 minute

Albusurile le mixam pana se intaresc. Nuca o amestecam cu zaharul pudra. Dupa ce am copt 8 minute foaia, o scoatem din cuptor, o ungem cu gem si presaram nuca peste tot. Deasupra punem albusurile si le uniformizam. Bagam iar tava in cuptor . Lasam pana albusurile devin aurii, iar foaia este coapta.

Tragem putin de hartia de copt intr-o parte ca sa verificam daca blatul este bine facut. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Acum poate fi taiata si sa o servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poloneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Rocsi 1

02.07.2012, 11:20

Sa stii ca uitam Dia, desi sunt foarte bune si ar fi bine sa le pregatim mai des

Rocsi 1

02.07.2012, 11:20

Multumesc Gurita

Rocsi 1

02.07.2012, 11:21

Poliana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rahat, gem si bezea