Popricaș pă pui

de Rita Ilies in Pui, 13 Dec 2013 | 10685 vizualizari

 

Nu-i mare filosofie, da-i musai a să țâne cont de două treburi, aci:
1. trebe pregătit cu carne prospătă de pui crescut la buni, la Șomcuta Mare, în Maramu'
2. trebe pregătit din suflet păntru oaminii draji

Dorel îi zice la personaju` nostru de astăz.
O mâncat și o durnit, tătă zâua, da` s-o și plimbat la viața lui numa` pân iarba deasă. Stilu` de viață o fost sănătos, numa` că de-un mniez de vreme s-o cam îngrășet și obose` tare repide. Pă lângă asta, ave` zâle când să băte` cu restu` cocoșilor. :))
Și iată-l-ai amu` în Rai. :)

 

INGREDIENTE

  • Și-amu să vă zâc ce vă trebe:
  • un cocoș dolofan
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri oloi
  • 3 linguri fărină
  • o lingură unsore de la cocoș
  • o strachină cu groștior bun și gras
  • o lingură poprică dulce
  • sare
  • ptiperiu
  • frunze petrinjel
  • frunze de țelină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Popricaș pă pui:

   Să țâpă ceapa cu uleiu` și unsorea într-un laboș smălțuit și să prăjește două perțuri pă șpor.

   Să spală bine cocoșu`, să mai cipilește de trebe, apoi să bagă în laboș cu țelina și să acoperă cu apă.

    Într-un vailing să freacă bine groștioru` cu fărina. Când cocoșu` îi gata, să scote pă un blid. Să țâpă hăbărașu` în laboș și să învârte cu spor să nu să prindă de fund. Când să-ngroșă hăbărașu`, să pun sarea, ptiperiu`, poprica, petrinjelu` și cocoșu`, înapoi în laboș.

   Amu-i gata popricașu`.  Să pune-n blid și să mai dichisește cu un mniez de petrinjel.

   Sper că ne-am înțăles! :))

   S-aveț poftă!

TIPS-URI

1

Îi tare bun cu mămăligă, cuș-cuș, pireu, ori ce vă place. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Popricaș pă pui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu masline