{Popsicle} este un cuvant din engleza,
este un suc de fructe
inghetat intr-o forma asemanatoare
cu cea de inghetata pe bat.
Cred ca fiecare, odata cu venirea
verii consumam pepene rosu cat de
des avem ocazia. Iar daca se intampla
sa va ramana pepene rosu
si pentru a doua zi, va recomand
sa il transformati in popsicle.
Eu (si cred ca si voi) prefer sa consum
toate fructele proaspete, de aceea
am ales sa fac popsicle din cealalta
jumatate de pepene, in aceasi zi.
{Popsicle} se poate face din orice
fel de fructe, folosind acelasi procedeu.
Cu o lingura desprindeti din jumatatea de pepene tot fructul. Treceti fructul prin storcatorul de fructe astfel incat pepenele sa devina suc. Daca au ramas samburi in sucul format, treceti-l printr-o strecuratoare. Daca nu aveti un storcator de fructe, cu ajutorul zdrobitorului de cartofi pisati fructul pana cand devine suc. Turnati sucul in cesti de cafea sau in forme de popsicles, si puneti-le in congelator. De obicei pentru a fi siguri ca s-au intarit se pun la rece, de seara pana ziua urmatoare. Dupa aproximativ o ora, cand compozitia s-a mai intarit, puteti introduce furculitele in acestea. Pentru a scoate fructul inghetat din forme, puneti intr-un vas cu apa calda cestile scoase din congelator pentru cateva minute, astfel ele se vor desprinde usor din cesti.