Praf de portocala

de lia maria in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 5809 vizualizari

 

Sau mai bine spus, esenta naturala din coji de portocala.
Un praf cu o aroma foarte puternica si rezultate intense.

 

INGREDIENTE

  • coji de portocala
  • rabdare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praf de portocala:

Imi place foarte mult gustul si mirosul de portocale si mereu le folosesc in preparatele mele culinare. Si cum iarna a fost lunga si am consumat portocale „la greu” am sa va impartasesc si voua modul in care eu mi-am facut provizii cu esenta naturala din coji de portocale.

In primul rand, spalam foarte bine portocalele si cu un cutit de zarzavat le curatam de coaja, cat mai subtire si fara partea alba care este amara. Aceste coji le punem rasfirate, la uscat pe calorifer intr-o tavita mai mica de copt. Dupa una, doua zile vor fi uscate. Le golim intr-o punga de hartie si eliberam tavita pentru alta tura care urmeaza la uscat. Cand avem cateva ture de coji uscate, le golim in blender si le pasam pana se fac pulbere. Trecem pulberea prin sita si praful obtinut il punem intr-un borcan cu filet, bine inchis, pe care-l pastram in camara. Firimiturile ramase in sita, nu le aruncam si ele sant bune, le folosim la aromatizarea ceaiurilor care vor fi delicioase !

Daca doriti sa preparati si voi, aceasta minunata esenta, se poate si altfel: Pornim cuptorul, punem o hartie de copt in tava aragazului, imprastiem cojile de portocale si le tinem la uscat, cu usa cuptorului intre-deschisa timp de 4-5h. Vor fi gata cand se vor rupe usor, iar dupa ce le lasam la racit, le putem macina.

Il putem folosi pt aromatizarea prajiturilor, checurilor,cremelor, clatitelor, salatelor de fructe, sosurilor dulci ori sarate si nu in ultimul rand la condimentarea carnii ori a peste-lui.

Praful obtinut, il pastram intr-un borcan cu filet si-l tinem in camara, ferit de lumina directa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

multe coji de portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Praf de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

nilgun 1

22.07.2013, 23:15

buna idee

susu 1

07.11.2013, 14:43

asta incep sa fac, sa strang cojite, foarte interesanta si buna reteta chiar daca la prima impresie pot spune ca ma ducea si pe mine capul la asta nu m-am gandit, multumim de reteta

susu 1

07.11.2013, 14:44

iar treaba cu rabdarea a fost super, ingredientul principal

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu portocala si lamaie