Prajitura albinuta umpluta

de Oana in Prajituri, 3 Mar 2010 | 14391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 f faina
  • coaja rasa de o lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 60 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 250 ml lapte caldut
  • Decor:
  • 100 g unt
  • 200 g miere
  • 200 g migdale maruntite (feliate)
  • 3 linguri frisca lichida
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 100 g unt moale
  • 4 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura albinuta umpluta:

Cuptorul se incinge la 180 grade. Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

Intr-un castron se amesteca faina cu coaja de lamaie, sarea si o lingura de zahar. Apoi se adauga untul moale, laptele caldut si restul de zahar, se amesteca cu mixerul cu paletele de aluat pana compozitia devine omogena. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 45 de minute, la loc cald (eu am pus castronul pe aragaz).

Intre timp se pregateste "decorul" si crema.

Intr-o craticioara se dau in clocot mierea, frisca lichida, untul si migdalele, se amesteca in continuu, apoi se da craticioara la rece.

Pentru crema, se da laptele in clocot, apoi se adauga praful de budinca, amestecand cu un tel si se tine pe foc un minut pana se ingroasa. Untul moale se bate cu zaharul pudra, apoi se adauga in budinca calda, treptat, cu o lingura, amestecand compozitia cu telul. Se lasa la racit.

Dupa ce aluatul a crescut, se framanta putin, apoi se intinde o foaie pe hartia de copt, se inteapa cu furculita, se acopera tava cu prosopul de bucatarie si se mai lasa 15 minute sa creasca. Se tarna deasupra amestecul cu migdale, se intinde bine pe toata suprafata si se pune tava in cuptor, pe gratarul de sus, aproximativ 30 de minute. O sa vedeti ca incepe sa se rumeneaca usor pe margini. Eu am ridicat putin un colt si am vazut ca era usor rumenita si am scos-o din cuptor. Se lasa la racit.

Se taie prajitura in patratele, apoi fiecare patratel se sectioneaza in doua pe orizontala si se umple cu crema de vanilie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura albinuta umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura invizibila, cu mere