Prajitura amandina

de Laly in Prajituri, 6 Mai 2010 | 26643 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc lui FLORI.A iesit o nebunie de amandina,pe care dragutii mei au devorat-o imediat.Pupici Flori.
Si pentru ca toate sunteti niste dragute va daruiesc din suflet cate o prajitura,inclusiv lui Bucataras.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri faina
  • Crema :3 galbenusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 250 gr. unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop :400 ml. apa
  • 150 gr. zahar
  • 2 plicuri cappuccino rom
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura: 2 plicuri Glazura Decor Dr.Oetker,sau ciocolata topita cu un pic de unt
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura amandina:

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.
Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.
In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.
Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema : untul partial topit (eu l-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat foarte bine) se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile,cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se intinde peste blat.

Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Glazura se face conform instructiunilor de pe plic.Cine doreste poate glazura cu ciocolata (1 ciocolata) topita si amestecata cu 1 lingura de unt pentru a-i da luciu.Se poate orna cu crema sau cu frisca.       

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba