Prajitura Arlechin

de Valclaudia in Prajituri, 29 Dec 2013 | 18188 vizualizari

 

e prajitura care-mi aminteste de copilarie...

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 420 gr. faina
  • 280 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1plic zahar vanilat

Umplutura:

  • pasta de macese
  • 5 linguri dulceata de gutui amestecata cu 5linguri frisca Hulala

Glazura:

  • 3 galbenusuri
  • 140 gr. zahar pudra
  • 15 ml zeama de lamaie

Decor:

  • bombonele colorate din zahar
  • cristale de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Arlechin:

Aluatul pentru foi se prepara clasic, amestecand toate ingredientele enumerate mai sus,cu precizarea ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Obtinem un aluat elastic, pe care-l vom da pentru o ora la rece.

Dupa scurgerea acestui timp scoatem de la rece aluatul, il impartim in 4, o parte o pastram pentru prima foaie iar celelalte 3 parti vor sta la rece pana in momentul in care vom coace fiecare foaie in parte.

Intindem asadar foaia pe masa (infainata) de lucru, ungem dosul unei tavi cu ulei, asezam foaia pe dosul tavii, o intindem cu grija sa cuprinda intreaga suprafata a tavii, apoi o intepam din loc in loc cu furculita.

Dam tava la cuptor (preincalzit), coacem foaia cca 10min la temperatura moderata (180 grade).

Dupa ce s-a copt o dezlipim cu grija, o asezam in alta tava, ungem un strat generos de pasta de macese si trecem la cea de-a doua foaie pe care o vom coace la fel ca pe prima.

Peste cea de-a doua foaie ungem amestecul obtinut prin combinarea dulcetii de gutui cu frisca vegetala Hulala.

Urmeaza a treia foaie peste care ungem din nou pasta de macese iar peste cea de-a patra foaie vom pune glazura galbena obtinuta din galbenusuri frecate cu zahar pudra+ 15 ml zeama le lamaie.
Decoram prajitura cu bombonele colorate de zahar, presaram cristale de zahar si dam tava pentru 10 minute in cuptorul incins de la coacerea foilor (cuptorul il oprim/stingem dupa coacerea ultimei foi). Glazura are nevoie de temperatura ridicata pentru intarirea galbenusului iar mediul din cuptor imediat dupa stingerea focului este perfect pentru reusita acestei glazuri.

Dupa 10 minute scoatem prajitura din cuptor, o lasam cateva ore (sa se inmoaie foile), portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Arlechin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

29.12.2013, 19:24

imi si inchipui gustul minunat

Rocsi 1

29.12.2013, 21:20

Mmm ce buna

roxana_simona 1

04.01.2014, 01:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata