Prajitura bicolora cu prune

de Merisor in Prajituri, 14 Sep 2014 | 7806 vizualizari

 

Este o prajitura in care am folosit albusuri ramase de la alte preparate(maioneze, aluaturi) si pastrate la congelator.
Foarte buna si aromata a iesit!

 

INGREDIENTE

Blat 1 :

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1 varf cutit sare

Blat 2:

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 varf cutit sare

In plus:

  • 10 prune mari, taiate sferturi
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bicolora cu prune:

Blat 1: se mixeaza albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga trepat zaharul.

Se mixeaza energic in continuare pana se obtine o bezea tare.

Zaharul, mai intai l-am rasnit amestecat cu zaharul vanilat, pentru a reduce timpul mixarii.

Se adauga apoi, trepatat, faina si se mixeaza incet, iar la final, treptat, nuca de cocos.

Se omogeniseaza totul bine si se intinde compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina.

Eu am folosit o tava de 23/36 cm.

Blat 2: se separa albusurile de galbenusuri.

Se mixeaza albusurile spuma cu sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea tare.

Se adauga pe rand galbenusurile si uleiul, esenta si coaja de lamaie, apoi se incorporeaza treptat faina.

Se omogenizeaza bine compozitia si se intinde in tava peste primul blat.

Se aseaza deasura prunele presarate cu scortisoara si se apasa usor sa intre in compozitiile de blaturi.

Se coace prajitura la 180 de grade pentru 40 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se va folosi praf de copt, doar daca nu se obtine o bezea tare in timpul mixarii albusurilor!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]