Prajitura black&white

de DIANA B in Dulciuri, 13 Noi 2011 | 6332 vizualizari

 

Banala , simpla , dar DELICIOASA crema de lamaie ...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de pandispan cu cacao
  • 1 l lapte
  • 1 cana de zahar
  • 8 lg cu varf faina
  • 1 lamaie
  • 50 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura black&white:

3/4 din lapte se da la fiert cu zaharul . Faina se amesteca cu laptele (restul de 1/4) ,pana se elimina eventualele cocoloase formate si cand laptele a fiert si zaharul s-a topit , se adauga amestecul de lapte cu faina si se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute , amestecandu-se incontinuu .

Se opreste focul si se lasa la racorit .

Se pregateste un sirop din apa cu zahar si 1/2 es de lamaie , cu care se insiropeaza foile .

Cand crema este aproape racita , se adauga coaja de lamaie si sucul acesteia , treptat ptr a nu iesi prea acra . Pe un taietor acoperit cu folie alimentara , sau aluminiu , se aseaza prima foaie se  insiropeaza bine , se toarna jumatate din cantitatea de crema , se continua cu o noua foaie si restul de crema .

Asamblarea se va termina cu o foaie de pandispan .

Prajiturica se da la rece , dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza dupa dorinta .

Gabytule , ai mila si nu mai sari la mine ... te imbratisez ...  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura black&white" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

DIANA B 1

31.05.2012, 13:14

Wow , wow , wow , ma simt ca Mungiu la Cannes
Va multumesc din suflet si aici , tuturor si sa nu uitati veci ... va admir si va respect ptr tot ce faceti aici

bucatarimcudiana 1

31.05.2012, 13:17

LA MULTI,MULTI,MULTI ANI

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "magica"