In luna martie, dupa cum bine stiti, am fost gazda provocarii "Dulce Romanie". Si una din retetele primite de la participanti a fost si prajitura Boema , trimisa de Iulian Dobrea - "Delicatesa culinara".
Mi-a placut foarte mult prajitura si am ales sa fac azi aceasta prajitura, care pe langa faptul ca e foarte simpla, e si foarte buna. Blat pufos cu nuca si cacao, insiropat cu rom, glazurat cu ciocolata, cu o crema ganache si frisca (naturala) din belsug. Reteta am respectat-o aproape in totalitate, am umblat doar la cantitati si asta pentru ca am ales o tava mai mare decat era specificat pe site-ul lui Iulian Dobrea.
Blatul:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, nucile macinate si in final, amestecand usor cu o paleta de sus in jos, se adauga albusurile batute spuma tare.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 25-30 minute. (faceti testul cu scobitoarea)
Crema:
Se amesteca frisca cu ciocolata rupta bucatele. Se topeste ciocolata si se lasa crema rezultata timp de 2 ore in frigider, dupa care se bate cu mixerul.