Prajitura Camelia

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Ian 2013 | 69610 vizualizari

 

E o reteta de la profesoara de Lb.Romana din generala si e printre preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 pachet de margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 nuci sparte si macinate
  • cca 200 ml lapte
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • gem de caise
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Camelia:

Margarina se freaca cu zaharul,pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,amoniacul stins si faina,apoi albusurile batute spuma.Se imparte in trei,se coc trei foi,una cu cacao.

Nucile macinate cu laptele si zaharul vanilat se fierb pe baie de abur,pana se ingroasa.

Cand foile s-au racit se asambleaza astfel:foaie alba,gem de caise,foaie maro,crema de nuca,foaie alba.

Deasupra se poate glazura cu ciocolata sau pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Camelia" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (44)

Mitinita 1

21.12.2013, 22:19

marci49 1

20.03.2014, 10:55

pare buna si usor de facut dar eu as inlocui margarina cu unt pt ca nu mai folosesc de 8 ani acest produs,in rest totul este ok.o voi face si apoi va impartasesc rezultatul final.multumesc pt retete si idei!

Ancutsa 1

12.02.2019, 10:34

O bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]