Prajitura cappuccino

de Julie in Prajituri, 13 Mai 2011 | 33092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 10 oua,
  • 20 linguri zahar,
  • 10 linguri ulei,
  • 10 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 500 ml frisca (Hulala, Creme Patisserie),
  • 1 lingurita gelatina,
  • 200 g ciocolata cu crema cappuccino.
  • Decor:
  • 50 g ciocolata cu lapte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cappuccino:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Din aluatul obtinut se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt.

Crema :

Frisca se pune intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici si se amesteca pana la dizolvarea acesteia. Se topeste pe aburi, gelatina inmuiata in 2 linguri apa si se adauga peste frisca. Se lasa la rece pentru cel putin 4 ore, apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

Crema cappuccino se intinde intre cele doua foi si deasupra prajiturii. Se decoreaza cu ciocolata topita. Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

ieri la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

ieri la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "O noapte la Venetia"