Prajitura cappucino delice

de adasev12 in Prajituri, 6 Feb 2011 | 9187 vizualizari

 

asa mi-a venit mie sa-i zic...e o combinatie intre mai multe retete....
nu am multe poze fiindca aseara cand am facut-o nu aveam aparatul la dispozitie...

P.S. pt blat m-am inspirat de la reteta diacontei., am facut mici modificari...mersi frumos dia ....f bun a iesit.....

 

INGREDIENTE


blatul

  • 100 g margarina
  • 100  gr unt
  • 200 gr zahar
  • 6 oua
  • 3 linguri cafea
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura cappucino
  • 3 linguri lapte
  • 9 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida batuta  fff bine
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 3 lg cappucino
  • zahar vanilat

Glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • o lg unt

Sirop:

  • 3 lg zahar
  • sucul de la o portocala stoarsa
  • un paharel de apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cappucino delice:

Blat: ( sper ca nu am gresit....este blatul facut de dia la prajitura cu cafea si portocale..)

Untul,zaharul,cacaua,cafeaua , cappucino si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.,

Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 25 de minute.

Crema:

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si apoi se adauga cappucino, se mai mixeaza sa se omogenizeze f bine. ciocolata se topeste si se amesteca cand e rece bine cu untul frecat. frisca batuta bne se adauga si ea la compozitie.

Glazura: 200 g ciocolata amaruie ( desi afost cam groasa...ajungea si 150 g) se topeste pe foc mic cu 100 ml frisca lichida si o lg de unt.

 Asamblare: blatul racit l-am taiat in doua. am pus o jumatate d eblat pe platou si am insiropat bine, apoi am intins crema, am pus celalalt blat insiropat  si deasupra am turnat glazura asa calda, doar  cateva minute am lasat-o sa se stampere....am intins uniform si cand s-a mai racit putin am bagat prajitura la frigider pana a doua zi.

Prajitura se taie dupa preferinta si se poate orna cu frisca si felii de potocale...cum am facut eu...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cappucino delice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (33)

MotanLaOale 1

07.02.2011, 15:25

buna buna

adasev12 1

07.02.2011, 15:44

Motanel...mersi

adry88 1

04.07.2011, 17:02

portia este a mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bascute cu dulceata