Neagra si misterioasa, dulce si delicata, densa si sofisticata, mmmmmmm, iata cateva dintre atributele care va descopera aceasta prajitura cu ciocolata si alune si pe care va invit sa o savurati impreuna cu mine in acest sfarsit frumos de saptamana!
Glazura:
Punem la mixer untul moale, impreuna cu zaharul brun facut pudra la masina de cafea. Mixam pana devine totul o crema.
Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare.
Alunele le zdrobim la blender.
Ciocolata o topim pe abur si o adaugam in crema de unt. Amestecam bine la mixer. Scoatem vasul de mixer si mutam compozitia in alt vas.
Adaugam alunele zdrobite fara sa amestecam foarte bine , doar prin invaluire.
Batem albucurile spuma foarte foarte bine, cu un praf de sare si apoi impreuna cu cele 5 linguri de zahar pudra. Punem albusurile batute peste compozitia cu ciocolata prin invaluire, de jos in sus.
Cernem cacaoa deasupra si apoi tot prin invaluire o incorporam usor. Ungem o tava forma de tort, punem o foaia fix pe baza de cerc si asezam crema.
Coacem pentru o ora la cuptorul incins la 140 de grade. Vom face testul cu scobitoarea.
Intre timp punem pe foc la aburi ciocolata si o topim usor. Amestecam cu iaurtul, zaharul, vanilia si lichiorul de alune.
Scoatem prajitura de la cuptor, o lasam putin la racit, o desprindem cu un cutit de pe margine si scoatem inelul. Vom rasturna pe un platou blatul cu grija, vom scoate foaia de la baza si o vom aseza pe platoul final.
Glazuram prajitura si apoi o dam la rece toata noaptea( are nevoie de minim 6 ore sa stea la racit)
Decoram prajitura cu alune macinate si ne bucuram de ea in toata splendoarea gustului!