Prajitura (chec) cu gem

de DanMonica in Prajituri, 3 Mai 2012 | 6563 vizualizari

 

E un desert care merge pregatit si in post

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 200 gr. zahar
  • - 300 gr. faina
  • - 200 gr. apa
  • - 100 gr. ulei
  • - 1 praf de copt
  • - 1 zahar vanilat
  • - 50 gr. nuca
  • - 2 linguri gem/dulceata
  • - 2 linguri cacao
  • Glazura:
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de ulei
  • - 6 linguri de apa
  • - 2 linguri de cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (chec) cu gem:

Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul. Le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata (eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam nucile maruntite.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam cele 2 parti ale compozitiei. Dam tava la cuptor pentru 40 min, la foc mediu. Pentru verificare facem proba scobitorii.

Dupa ce s-a racit scoatem prajitura din tava si o asezam pe un platou, apoi turnam deasupra glazura si presaram nuca macinata.

Glazura o pregatim astfel: Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic, amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani. Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara. 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (chec) cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro