Prajitura Chinezoaica

de La Ancuta in Prajituri, 24 Noi 2011 | 29738 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit ceva dulce, o avanpremiera a acestui weekend :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 6 albusuri
  • 100 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra
  • Decor:
  • 20 g ciocolata
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana se incorporeaza.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam spuma peste unt si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Amestecam nuca macinata cu faina, praful de copt, vanilia si cacaoa apoi adaugam acest amestec peste spuma de unt si amestecam usor pana se incorporeaza.

Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la foc potrivit 20 de minute.

Intre timp mixam bine galbenusurile vu zaharul pudra, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Scoatem tava din cuptor si intindem galbenusurile pe toata suprafata prajiturii.

Dam la cuptor pentru inca 10 minute.

Scoatem prajitura din tava si lasam sa se racoreasca.

Pentru decor topim ciocolata cu 2-3 linguri de lapte. Cu o lingura trasam linii peste glazura de galbenus.

Dupa ce s-a intarit ciocolata putem sa portionam.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (59)

La Ancuta 1

28.11.2011, 10:26

Mona astazi sunt eu vecina ta

deyutzky 1

27.12.2011, 14:27

imi place mult

La Ancuta 1

27.12.2011, 15:07

Deyu ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]