Prajitura ciocolatoasa alb-negru

de La Ancuta in Prajituri, 1 Dec 2010 | 16704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri zahar caramelizat, stins cu 3 linguri apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina (150 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 100 g ciocolata amariue
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Glazura:
  • 400 g ciocolata de menaj alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • Pentru ornat:
  • aschii de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa alb-negru:

Blatul:

Se separa ouale. Albusurile le batem spuma si adaugam zaharul. Mixam pana devin lucioase, ca la bezea.

Galbenusele le mixam cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Adaugam galbenusele mixate peste spuma si mixam in continuare.

Adaugam cacaoa iar apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt.

Omogenizam si punem aluatul in tava tapetata cu hartie. (Tava are dimensiunile 20/30)

Se coace in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute.

Dupa ce s-a racit se taie pe orizontala.

Crema:

Hidratam gelatina in cateva linguri de apa.

Ciocolata si frisca se pun pe foc mic si se lasa sa se topeasca ciocolata. Se ia de pe foc, iar cand a ajuns la temperatura suportabila pentru deget, se adauga gelatina hidratata.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu 100 ml apa. Se amesteca pana se topeste zaharul.

Se pune o parte din blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Se insiropeaza cealalta parte de blat si se pune deasupra.

Glazura:

Se pune pe foc mic ciocolata cu frisca, pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.

Se lasa la racit, iar cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase, se pune peste prajitura, incepand de la mijloc.

Se orneaza dupa preferinte si se da la frigider sa se intarasca iar apoi se portioneaza.

Sursa

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava mai mare pentru blat si astfel crema a fost mai subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa alb-negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de ciocolata