Batem spuma galbenusurile cu zaharul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Separat batem spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care adaugam treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.
Amestecam cu mixerul galbenusurile cu faina si aprox 200 ml lapte, iar restul punem pe foc . Pentru a obtine o crema cat mai fina, o strecuram si o adaugam la restul de lapte, amestecandu-se in continuu, la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat o luam de pe foc si lasam la racit. Intre timp freacam margarina (untul) cu zaharul pudra la care adaugam treptat crema racita.
Pe blatul racit intindem un strat de dulceata. Preaparam cafeaua, o lasam putin sa se raceasca si adaugam 1 fiola de esenta de rom. Peste blatul cu dulceata asezam una langa alta piscoturile insiropate usor in cafea. Urmeaza sa intindem crema cu o spatula si in final radem ciocolata.
In mod normal peste crema se puneau cele 4 albusuri (ramase de la crema) batute pe aburi cu 9 linguri de zahar, dar din pacate eu n-am mai avut timp si am ras ciocolata deasupra...oricum, cu sau fara spuma, este foarte interesanta combinatia intre crema dulce, dulceata acrisoara si aroma de cafea