Dacă vrei să te răsfeți cu o prăjitură bună, încearcă cea mai delicioasă combinație între banane, ciocolată și nucă. Iese foarte gustoasă, cu o textura pufoasă și foarte aromată.
Pentru această Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat, sunt necesare câteva ingrediente: ouă, unt, zahăr, făină, nucă, lapte, banane și ciocolată.
Cum se prepara Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20x30 cm.
Descojeste bananele, apoi pisează-le bine într-un bol, cu ajutorul unei furculițe. Lasă deoparte piureul.
În alt bol, pune untul moale, un praf de sare și zahărul și mixează bine până devine cremos. Încorporează ouăle, mixând energic. Adaugă laptele, esență de vanilie, piureul de banane și amestecă din nou. Încorporează făina, praful de copt și nuca. După ce s-a omogenizat compoziția, adaugă și bucățele de ciocolată și amestecă ușor cu o spatulă.
Toarnă aluatul în tava de copt și așază felii de banană pe întreaga suprafață.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 30 minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit. Pudreaz-o cu zahăr înainte de servire.
Este o prăjitură delicioasă, pufoasă și aromată.