Prajitura cu banane si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 2 Feb 2016 | 7344 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura preparata de Lucinda Quinn, pe Paprika TV si mi-a atras atentia pentru ca se prepara rapid, ingrediente putine si deloc sofisticate. Nu am stat mult pe ganduri si am preparat-o si eu. Nici nu imi imaginam sa iasa atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 200 g iaurt sau lapte batut
  • 110 g unt topit
  • 2 oua
  • 1 lgt. esenta vanilie
  • 2 banane

Pt. topping:

  • 50 g zahar brun
  • 30 g faina
  • 60 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si iaurt:

Ingredientele uscate se amesteca bine impreuna. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca usor. Peste ingredientele uscate se toarna jumatate din cantitatea de iaurt si untul topit. Se amesteca si se dau deoparte.

Ouale, esenta de vanilie si restul de iaurt se mixeaza bine. Se toarna compozitia de mai sus si se mixeaza in continuare. Bananele se zdrobesc cu furculita si se adauga amestecului. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza compozitia.

Topping: Faina cu zaharul brun se amesteca. Se pune untul taiat bucatele si se amesteca pana se obtine un aluat sfaramicios. Se presara deasupra compozitie, dupa care se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii.

Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 23x33 cm.

2

Se poate servi atat calduta cat si rece.

3

Merge perfect alaturi de o cafea, un ceai, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu zmeura