Prajitura cu banane si nuca de cocos

de Catalina L in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 6305 vizualizari

 

Este un desert extrem de moale și fondant.
O reteta ideala daca va place nuca de cocos și dacă aveți banane care incep sa se-negreasca.

 

INGREDIENTE

Prima compozitie:

  • 200 g făină
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 g de zahăr din trestie
  • 250 ml de lapte
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri de nucă de cocos rasă
  • 4 oua
  • 3 banane coapte si mari

A doua compozitie:

  • 100 g de unt
  • 80g zahar
  • extract de vanilie
  • 2 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si nuca de cocos:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine). 

Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, zaharul, nuca de cocos.

Adaugam treptat laptele, uleiul și ouăle. Se toarnă aluatul obtinut in tava pregatita. 

Curatam bananele de coaja si se taie in rondele groase. 

Puneti-le peste aluat. 

Se da la cuptor timp de 25 de minute.

Între timp, într-o cratiță pe foc mic, topiti untul.

Adaugati zahărul și vanilia, amestecati pana se topeste zaharul. 

Luati de pe foc si se adauga ouale treptat, amestecand energic cu un tel. 

Se toarnă amestecul obtinut peste prima compozitie și dati din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Lasati să se răcească, tăiati felii și serviti. 

O prefer bine rece....

Poftă bună !!!!

TIPS-URI

1

este o prajitura pentru 8-10 persoane, puteti reduce pe jumatate cantitatile de la prima compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

21.01.2016, 08:15

delicioasa prajitura , as gusta o feliuta la cafea

Lau 1

21.01.2016, 08:17

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:02

delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spuma de vin cu fructe de padure