Habar n-am cum am ajuns la numarul asta de retete.500 sunt multe ,putine,sunt bune,sunt rele,sunt explicate,nu sunt explicate,plac sau produc greata,nici ca-mi pasa...sunt ale mele,e munca si pasiunea mea ,ceea ce e mai mult decat suficient sa fiu si mai optimista decat sunt,mai vesela si nesuferita.....
Foi cu nuca :
Se bat 5 albusuri cu un praf de sare pana devin o spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.Apoi adaugam galbenusurile,omogenizam,la final nuca macinata si faina.Impartim compozitia in doua si coacem doua foi.Tapetam tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt,turnam jumatate din compozitie,nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,lasam cca 20-25 min,e gata cand trece testul scobitorii.Procedam la fel si cu restul de compozitie.Scoatem foaia din tava,o lasam sa se raceasca si apoi desprindem hartia de copt
Foaie de bezea :
Albusurile cu un praf de sare le batem bine de tot,apoi adaugam zaharul,putin cate butin si d efiecare data batem bine,pana terminam tot zaharul si obtinem o bezea consistenta,adaugam otetul ,mixam si la final amidonul.Folosim aceiasi tava ca la foile cu nuca,tapetam cu hartie de copt si intindem bezeaua.Introducem la cuptor tava,la cuptorul care deja este bine incins,lasam focul mic si usa cuptorului intredeschisa,lasam cca 1 ora chiar si mai mult daca este nevoie,trebuie sa se usuce bezeau bine.Cand este gata scoatem din cuptor lasam sa se raceasca .
Frisca:
Intr-un bol inalt punem 400 ml de frisca vegetala,apoi smantana grasa si incepem sa mixam pana se intareste bine.
Crema :
Intr-un castron punem praful de crema,adaugam zaharul farin,smantana si omogenizam,apoi subtiem cu lapte si mixam pana incepe sa se ingroase crema,la final adaugam frisca .
Asamblare :
Pe o tava punem prima foaie cu nuca,intindem jumatate din crema,deasupra punem zmeura,asezam foaia de bezea,cu grija sa nu o sfaramam.Deasupra foii de bezea restul de crema si foaia cu nuca.Imbracam totul in frisca,stropim cu sos de ciocolata si ornam cu zmeura si frisca.