O prajitura repede de facut si buuuna.
Pentru Blat :
Pentru Crema :
Pentru glazura:
Blatul:
Intr-un vas, albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga esente, faina amestecata cu plicurile de budinca de capsuni si praful de copt si se amesteca bine.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (ori foaie de copt) si coacem in cuptorul incalzit timp de 30-35 min la foc potrivit. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua pe orizontala. Dimensiuni tava 25/35 cm.
Crema:
Se prepara budinca de vanilie in toti cei 350 ml lapte si se adauga tot zaharul (150 g pudra).
Frecam untul cu zaharul vanilat. Adaugam budinca racita, coaja si zeama de lamaie. Omogenizam bine si dam la rece 30 min.
Asamblare:
Asezam o parte de blat in tava in care vom asambla prajitura,punem toata crema si apoi a doua parte de blat. Blatul nu se insiropeaza.
Se intinde un strat subtire de frisca pe prajitura iar cu restul se orneaza.
1
Budinca se face cu tot laptele si cu tot zaharul necesar pentru crema (e mai usor la amestecat cu untul).
2
Frisca se pune putin la rece daca e prea moale (eu nu am facut asta si a inceput sa curga putin pe alaturi).