Prajitura cu branza de vaci

de adasev12 in Prajituri, 13 Noi 2012 | 9584 vizualizari

 

tot reteta de la mama...f buna!

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza de vaci facuta acasa
  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • o vanilie
  • pt blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 100 ml iaurt gras
  • un praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 g faina
  • 2 maini de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Blat: se lasa untul la temperatura camerei, sa fie moale, apoi se freaca cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine, se poate folosi mixerul. Adaugam si iaurtul si amestecam, apoi adaugam praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie sau apa minerala. La sfarsit adaugam faina si amestecam cu lingura de lemn, sau chiar cu mana, mai la urma. Se lucreaza bine aluatul si se imparte in trei parti.

Se iau doua parti si se amesteca iar, se face o foaie si se intinde uniform in tava unsa si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita peste tot foaia si se presara o mana de gris.

Branza de vaci se amesteca cu oule si vanilia foarte bine si se intinde peste foaie.

Din cealalta parte de aluat se fac bastonase subtiri si lungi, care se  aplatizeaza apoi cu sucitorul si se intind peste umplutura, intai se pun pe lungime, apoi pe latime. Se prind bine marginile, apasandu-le sa se lipeasca. Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade. Se lasa cam 40 minute, daca incepe sa prinda culoare prea tare, se lasa temperatura la 160.

Cand se racoreste putin prajitura, se pudreaza cu zahar si se taie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Classic Cheesecake