Prăjitura cu brânză de vaci

de diaconta in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 3873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 200 g zahar
  • 5 oua + 1 pentru uns deasupra
  • 175 g unt
  • 1 praf de copt
  • Sare
  • 650 g brânza de vaci
  • 2 linguri smântâna
  • 4 linguri zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • zahar pentru pudrat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu brânză de vaci:

Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca.

Ouale le-am mixat cu un praf de sare si zaharul pâna când si-au dublat volumul si s-au deschis la culoare.

Am pus apoi untul mixând în continuare.

Faina amestecata cu praful de copt am încorporat-o în spuma de oua cu un tel.

Brânza am mixat-o cu zaharul ,smântâna si aromele.

Intr-o tava (nu prea mare daca doriti un blat mai înalt),am pus hârtie de copt,am pus compozitia de blat iar deasupra brânza,cu ajutorul un ei linguri,dupa care am uniformizat.

Deasupra am batut un ou cu o lingura de zahar.

Puteti sa lasati putina compozitie de blat pe care s-o puneti peste brânza.

Am pus la cuptor ,primele 10 minute la 200 de grade apoi am redus la 180 de grade.Am lasat-o 45 de  minute la cuptor.

 

Dupa ce s-a racit am pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mena29 1

10.09.2013, 22:10

Si prajitura asta imi place dar nu cred ca mai ai!

diaconta 1

10.09.2013, 23:08

Menuco,nu mai am dar iti dau un in schimb

Deni 1

21.01.2014, 13:57

F buna...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]