Blat :
Crema :
Glazura :
Pregatim blatul astfel : mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon pana se albesc , adaugam apa fierbinte, uleiul si faina amestecata cu cacaoua si praful de copt, iar la sfarsit ciocolata data pe razatoarea mica.
Compozitia obtinuta o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la copt cca 25 de minute; facem testul cu scobitoarea.
Pentru crema : amestecam branza de vaci cu zaharul , adaugam mascarpone si smantana pentru frisca batuta cu zaharul pudra; gelatina o hidratam in 100 ml apa cca 10 minute, apoi o punem pe foc fara sa dea in foc si o adaugam peste crema de branza.
La sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam usor.
Peste blatul copt asezam crema de branza, apoi jumatati de capsuni din loc in loc peste care asezam jeleul rosu ( jeleul se face conform instructiunilor de pe ambalaj ) .
Este o prajitura racoroasa si delicioasa specifica acestei perioade a anului cand capsunile sunt coapte .