Prajitura cu branza de vaci si capsuni

de Lau in Prajituri, 23 Iun 2014 | 3670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 30 g cacao
  • 50 g ciocolata
  • Crema de branza
  • 400 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 albusuri
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Decor
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si capsuni:

Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza, adaugam ciocolata rasa si amestecam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor cca 10 min (cat prinde o crusta deasupra)

Intre timp pregatim Crema: albusurile le mixam spuma, adaugam 100 g zahar si mixam. In alt bol mixam branza cu oul si 100 g zahar, adaugam peste spuma de albusuri si amidonul, amestecam cu o lingura cu miscari usoare.

Scoatem tava de la cuptor si adaugam crema si nivelam. Eu am adaugat cate o lingurita de dulceata de capsuni si am amestecat putin cu o furculita.

Dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Decor-capsunile (spalate si fara frunzulite) se mixeaza cu blenderul, adaugam zaharul si apa. Punem cratita pe foc sa fiarba 2-3 clocote.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Turnam sosul peste prajitura si se da la rece cateva ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni si frisca