O minunatie dulce si vanilata...simpla si delicioasa!
1. Separam ouale.
2. Mixam albusurile cu o lingura de zahar pudra ca pentru bezea.
3. Topim untul, avem grija sa nu dea in clocot, tragem vasul deoparte si adaugam iaurtul rece si apoi laptele rece direct din frigider si apoi vanilia.
4. Amestecam branza dulce cu galbenusurile si cu zaharul.
5. Turnam compozitia de unt, lapte si iaurt, peste cea de branza dulce incet, cate putin si mixam bine, adaugam apoi faina, praful de copt stins cu lamaie si coaja de portocala razuita.
6.Punem in compozitie jumatate din albus si mixam bine , apoi renuntam la mixer, pastram paletele si cu ele incorporam restul de albus prin invaluire.
7. Intr-o tava tapetata clasic cu unt si faina( nu puneti foaie pergament, deoarece prajitura se va lipi, eu asa am patit...dar am desprins-o mai usor abia dupa ce s-a racit complet), turnam jumatate din compozitie, presaram jumatate de cutie de bobite de ciocolata, punem restul de compozitie si deasupra restul de ciocolata( fulgi, bobite sau razuita) si coacem prajitura 30 de minute la 180 de grade.( puteti face si testul cu scobitoarea). Lasati sa se raceasca si apoi portionati prajitura cu un cutit umezit in apa fierbinte si savurati-o cu pofta...la mine a disparut un sfert din tava in mai putin de 5 minute!
O nebunie de prajitura!