Prajitura cu branza dulce si visine

de leoflori in Prajituri, 7 Iul 2009 | 12286 vizualizari

 

deliciu de vara

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat : 
  • 1/2 cub de drojdie (cel mic de 25 gr.)
  • 100 ml. lapte
  • 330 gr. faina
  • 60 gr. zahar
  • 1 ou
  • 40 gr. unt moale
  • 1 pliculet zahar vanilat, 1 varf de sare
  • Crema : 500 gr. branza dulce
  • 100 gr. zahar brun
  • 3 oua
  • coaja de lamaie, esenta vanilie
  • Decor: 2 pliculete Tort Gelee rosu Dr.Oetker + 400 gr. visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si visine:

Pentru aluat: se face o maia (drojdie+putin lapte caldut+1 Lingura faina) si se lasa la dospit.
Apoi se amesteca maiaua cu restul ingredientelor si se lasa la dospit cca 30 minute.

Intre timp scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs.
Crema: amestecam bine la mixer branza + oua+ zahar+coaja lamaie+ esenta de vanilie. Eu am mai adugat si 2 Linguri cu faina.
Ungem si tapetam tava (sau hartie de copt), intindem aluatul, presaram putin gris, intindem crema, aliniem visinele si coacem cca 30-40 minute. Verificam cu scobitoarea sa fie coapta foaia.

Lasam putin la racit si preparam jeleul cfm instructiunilor de pe plic. Turnam jeleu peste prajitura si dam la rece.

(reteta e de la Sabina)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]