Nu am stiut exact ce denumire sa-i dau acestei prajituri pentru ca are si branza, are si ciocolata, are si banane si frisca. Dar stiu ca e buna rau! Si se cere repetata!
Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul, se mixeaza bine, se toarna uleiul si laptele alternativ, amestecand cu grija, galbenusurile iar la sfarsit faina. Se omogenizeaza usor apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema: Se pune pe foc, intr-o craticioara, ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit. Se amesteca bine branza cu zaharul, se adauga coaja de portocala. Dupa ce s-a racit ciocolata, se amesteca cu branza putin cate putin, pana se incorporeaza toata ciocolata. La final se omogenizeaza si cu frisca batuta.
Se aseaza blatul pe o tava si se insiropeaza (nu foarte tare). Se unge deasupra cu crema de branza si ciocolata, iar apoi se aseaza rondele de banane. Se orneaza cu moatze de frisca iar deasupra se stropeste cu ciocolata topita impreuna cu laptele (trebuie sa fie putin mai lichida). Se da la rece pentru cateva ore apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
In blat se poate pune si praf de copt. Eu am uitat, dar a iesit si asa pentru ca au fost batute bine albusurile.
2
S-ar putea inlocui bananele cu piersici din compot, etc.