Prajitura cu branza si banane

de daniastefania in Prajituri, 18 Oct 2015 | 3344 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri lapte
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de copt

Pentru umplutura:

  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 banana
  • Zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si banane:

Incalzim cuptorul la 180 grade C. Pregatim prima data aluatul pentru prajitura. Mixam ouale cu zaharul. Apoi adaugam treptat uleiul, mixand mereu. Adaugam alternativ laptele cu faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine. Turnam jumatate din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor 12 minute. Cat timp sta tava in cuptor, pregatim umplutura. Eu am folosit branza facuta de mine si era mai moale. Daca veti folosi branza cumparata veti adauga un ou in plus. Deci, amestecam branza cu ouale, zaharul, esenta de vanilie. Omogenizam bine. Dupa ce au trecut cele 12 minute scoatem tava din cuptor. Punem deasupra umplutura de branza. Peste asezam felii de banane. Peste turnam cealalta jumatate de aluat. Dam din nou tava la cuptor 25 minute la 180 grade si 15 minute la 160 grade. Lasam prajitura sa se raceasca in tava. Apoi o pudram cu zahar pudra. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Zamfira 1

18.10.2015, 15:24

Super combinatie!!!

CameliaR 1

18.10.2015, 15:45

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 15:47

buna prajitura!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si zmeura