Prajitura cu branza si capsuni

de Lau in Prajituri, 8 Iun 2012 | 4040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g smantana
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingura de otet
  • 100 ml ulei
  • IMPACHETAT
  • 100 g unt
  • 1 si 1/2 linguri faina
  • UMPLUTURA
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g crema de branza
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g smantana
  • 300 g capsuni
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si capsuni:

Amestecam toate ingredientele pentru coca si framantam bine. Untul la temperatura camerei il amestecam cu faina. Intindem aluatul si il ungem cu pasta de unt, il impachetam partea stanga spre mijloc, partea dreapta peste stanga si rulam. Asezam coca intr-un vas, acoperim si dam la frigider 3 ore.

Branza o amestecam cu smantana, ouale batute, capsunile (eu le-am pisat cu o furculita), zaharul si esenta dupa gust.

Scoatem coca o impartim in 3(2 bucati mai mari,)

Intindem o foaie, o asezam in tava tapetata cu hartie de copt adaugam 1/2 din compozitia de branza, intindem alta foaie si asezam peste branza, adaugam restul de branza, deasupra putem sa intindem alta foaie sau facem un grilaj

Dam tava la cuptor la foc mic spre mediu pana se rumeneste frumos. Lasam sa se raceasca putin in tava dupa care o scoatem  din tava si o lasam sa se raceasca complet

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]