Acum ceva timp am cumparat doua pachete cu cate 3 budinci de la Dr. Oetker pentru ca aveau cadou cate o lingurita simpatica. De atunci ma tot chinui sa le termin, sa fac ceva cu ele. Asa ca m-a tentat reteta Timeei pentru ca era cu budinca. Eu am adaptat-o in stilul meu.Astazi am trecut la treaba.
Ieri seara am pus ciresele si merisoarele spalate bine intr-o ceasca. Am pus peste ele o esenta de rom si cateva linguri de vin alb pana le-am acoperit. Am lasat ceasca cu cirese si merisoare in frigider pana astazi cand m-am apucat de pregatit prajitura.
Am pregatit budinca confor instructiunilor de pe plic cu ingredientele pe care le-am trecut mai sus(3 linguri de zahar si 400ml lapte). Si am lasat-o sa se raceasca pana am pregatit blatul. Am separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile cu un praf de sare. Apoi am adaugat si zaharul si am mixat vreo 2-3 minute, am adaugat pe rand cate un galbenus si am mixat dupa fiecare cu viteza mai mica. La fel am procedat si dupa ce am adaugat uleiul si laptele. La final am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor cu mixerul oprit pana s-a incorporat bine toata faina.
Compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o forma rotunda cu fundul detasabil pe care am unso cu unt si am tapetat-o cu faina. Peste aluat am pus cu lingurita budinca din loc in loc dupa inspiratie, apoi am pus la fel si ciresele si merisoarele.
Am bagat forma in cuptorul incins la 180 de grade si am lasat-o la copt 35-40 de minute. Nu am scos-o din cuptor pana n-a recut si proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit destul am scos prajitura pe un platousi am intins in centru cele 4 linguri de sirop de la dulceata de gutui, ca sa adere fulgii de migdale, am pus fulgii si am pregatit glazura caramel dupa instructiunile de pe plic si am intins-o pe marginea prajiturii. Cam asta a fost tot.
Pofta buna!
1
Timeea a spritat budinca cu un pos, eu am folosit lingurita.
2
Dupa gustul meu puteam sa o si insiropez putin.
3
Puteti sa o ornati si altfel sau sa o pudrati cu zahar ca Timeea.