Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un blat pufos, budinca si fructe...suna bine, nu?
Va doresc un sfarsit de saptamana minunat alaturi de cei dragi!
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic cu cantitatile de zahar si lapte mentionate de mine la ingrediente. Lasam budinca la racit!
Separat intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare cu mixerul la viteza mica. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina.
Peste aluat, cu un pos sau o punga gaurita spritam budinca din loc in loc.
Peste budinca punem caisele si afinele ( sau orice alte fructe doriti).
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute plus inca 5 minute cu focul stins si usa deschisa.
Dupa ce s-a racit putin,scoatem prajitura pe un platou si pudram cu zahar pudra.
Feliem si servim alaturi de o cafea aromata :) sau cel putin mie asa imi place, voi puteti servi cum va pofteste inima.
1
Puteti folosi orice praf de budinca va place si la fel si la fructe