Prăjitură cu cacao și foi de napolitană

de LC in Prajituri, 29 Mar 2012 | 20324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi napolitane ( al meu a avut 180 de g)
  • unt sau margarină (500 g )
  • 24 linguri apă
  • 4 linguri cacao
  • 25-30 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 200 g nucă măcinată
  • esență după gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cacao și foi de napolitană:

 Amestecăm zahărul cu cele 4 linguri de cacao și treptat 12 linguri de apă, după care  margarina sau untul și se pune pe foc. Se dă un clocot , după care dam focul mic. Între timp amestecăm cele 8 linguri de făină cu celelalte 12 linguri de apă și vom adăuga treptat în compoziție amestecând incontinuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe!

După ce se va răci ungem foile de napolitană și le lăsăm să se înmoaie..după care putem tăia pătrățele, romburi sau orice formă doriți.

 

TIPS-URI

1

În cazul în care vor exista mici cocoloașe ...putem trece crema printr-o strecurătoare și va fi perfectă

2

opțional nucă de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cacao și foi de napolitană" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi "Lica" cu crema Nutella