Prajitura cu caise caramelizate

de Panacris in Prajituri, 12 Iul 2012 | 5735 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, de sezon si demna, cred, de reteta nr. 300.

 

INGREDIENTE

  • caise 500 g.,
  • zahar tos pentru caramelizat 150g.,
  • oua 3 bucati,
  • zahar tos 12 linguri,
  • ulei 12 linguri,
  • lapte 12 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • faina 20 de linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaie 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise caramelizate:

Caisele se curata de samburi, se aseaza intr-o tava sau forma de guguluf, se presara zaharul tos si se pune la carmelizat, cca. 15 minute, in cuptor.

Intre timp ouale sa bat energic cu zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilinat, praful de copt cernut impreuna cu faina si coaja de lamaie. Aluatul obtinut se rastoarna peste caisele caramelizate, se da la cuptor cca. 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce trece testul scobitorii, prajitura se scoate din cuptor si se rastoarna pe un platou, lasandu-se acoperita pana se raceste.

Se serveste ca atare sau cu adaos de frisca, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

susu 1

13.07.2012, 19:57

minunaaat, ador caisele in prajituri, torturi si gemuri

Sim0na 1

13.07.2012, 21:30

Super arata!!!

gaby_duceag 1

14.07.2012, 11:34

felicitări pentru 300 de reţete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]