Mi-am facut curaj si am incercat o prajitura fara praf de copt. Am vazut blaturi perfecte in care nu se foloseste praful de copt. A iesit perfecta prajitura, nu s-a mai unflat in exces, nu s-a mai tuguiat, dar nici foarte pufoasa nu a iesit ca si atunci cand pui praf de copt. Ramane sa incercati si voi si sa vedeti diferenta....
Mixam ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana cresc in volum, se deschid la culoare si stau pe tel. Se adauga treptat, in fir subtire uleiul si extractul de vanilie. Reducem viteza mixerului si adaugam laptele dulce si laptele batut. Adaugam faina si amestecam usor, cu un tel, in asa fel incat sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. Punem aluatul intr-o tava rotunda cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt.
Capsunile spalate, curatate de codite, le taiem in sferturi si le asezam peste aluat. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute, oprim focul si mai lasam inca 10 minute tava in cuptor, deschidem usa cuptorului si lasam prajitura sa se raceasca. Pudram cu zahar vanilat pudra si o frunzulita de menta pt decor.
Portionati si serviti. Sa va fie de bine!!!
1
inlocuiti capsunile cu orice fruct aveti si va place