PRAJITURA CU CAPSUNI

de iuliana_florentina in Dulciuri, 10 Mai 2015 | 5464 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

    • 5 oua
    • 3 linguri indulcitor natural Green Sugar
    • 2 linguri de apa calda (pt a topi mai bine indulcitorul)
    • 3 linguri de ulei
    • 5 linguri de faina alba
    • 1 plic de praf de copt
    • 150 g capsuni pasate (piure)
    • Decor si crema de capsuni:
    • 150 g capsuni pasate (pentru siropat blatul si decor )
    • 200 g mascarpone
    • 1 lingura smantana (sau frisca)
    • 2 linguri indulcitor
    • 200 g capsuni pasate
    • 100 ml apa
    • 1 plic gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CAPSUNI:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul, apoi am adaugat uleiul si apa.

Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie, dupa care am incorporat lingura cu lingura faina si praful de copt.

Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am lasat blatul la copt cam 20 minute, in cuptorul deja incins, la 180 grade C.

Din blatul copt am montat cinci prajiturele, cu ajutorul unor patrate si cercuri din inox. Cu ajutorul lor am decupat intai cate doua patrate (doua cercuri) pentru fiecare prajitura.

Intr-un bol am pus crema mascarpone, smantana si indulcitorul. Le-am mixat pana s-au omogenizat, dupa care am adaugat capsunile pasate.

Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa cam 10 minute, dupa care am incalzit-o la bain-marie si am adaugat-o in crema de capsuni. Am dat crema la frigider, pentru a se intari putin.

La baza patratului am asezat un patrat de blat, am acoperit cu un strat de piure de capsuni pentru a-l insiropa, apoi am pus un strat de crema, celalalt blat, iar piure de capsuni, iar un strat de crema.

Le-am lasat la frigider pana s-au intarit, dupa care am indepartat formele si am decorat cu capsuni proaspete si cu piure de capsuni. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CAPSUNI" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]