Prajitura cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 13 Ian 2012 | 7637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 200 g crema de ciocolata gen Finetti, Nutella
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri coniac
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Pentru siropul de zahar ars vom carameliza 2 linguri de zahar. Caramelul il "stingem" apoi cu putina apa rece. Lasam la racit, pana se dizolva caramelul.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.  Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, esenta de rom si siropul de zahar ars. Se toarna totul peste bezea si se omogenizeaza usor.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa, apoi turnam peste compozitia de mai sus. Omogenizam, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Se topeste untul, dar nu complet, sa mai ramana bucati netopite, apoi se mixeaza pana se ingheaga din nou. Se adauga crema de ciocolata, ciocolata amaruie topita impreuna cu smantana pentru frisca si coniacul. Se mixeaza pana la omogenizare.


Blatul copt si racit se taie in 2. Se pune crema pe unul din blaturi, se niveleaza si se acopera cu cel de-al doilea blat. Se da la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza cuburi.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic cu smantana si untul. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit apoi se toarna peste cuburile de prajitura. Se da din nou la rece, apoi se orneaza cu moate de frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Miha 1

27.01.2012, 20:40

Adelinuta, daca albusurile sunt batute bine bine, apoi la amestecarea celorlalte ingrediente se respecta regula "se amesteca usor, de sus in jos" nu e nevoie de mai mult praf de copt. Dar daca ti-a iesit si esti multumita de rezultat, nu pot decat sa ma bucur tare mult.

jolygina 1

14.10.2012, 18:24

foarte bine arata

MIUTA 1

14.10.2012, 19:55

Wauuuuuu,ce bine arata
Direct la favorite,imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]