Inspirata de RuxyRux,am facut aceasta prajiturica,dar i-am adus mici modificari.Ruxy e tare delicioasa!Multumesc pentru reteta!
Pasul 1:Punem untul cu ciocolata intr-un vas la foc mic si le topim,apoi le lasam sa se raceasca.
Pasul 2:Punem 100g de zahar cu lichiorul in alt vas la foc mic si lasam pana se topeste zaharul.
Pasul 3:Mixam albusurile cu 50g de zahar si un praf de sare pana se intaresc.
Siropul caldut il adaugam treptat in albusuri,mixam si dupa ce am terminat de pus tot siropul inca 2-3 minute pana devine albusul iar tare.Adaugam si untul cu ciocolata racite,dar amestecam usor cu un tel sau o spatula,nu cu mixerul pt ca riscati sa se lase albusul.Dupa ce am omogenizat bine punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(20X30),pe care o punem in alta tava mai mare cu apa(eu am pus in cea de la cuptor) cat sa ajunga pana la jumatatea primului vas pentru a o coace la bain marie.Punem totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de min.
Dupa ce s-a racit foarte bine(preferabil lasati-o pana a doua zi,pt ca se poate taia mai bine) intoarceti prajitura, scoateti hartia de copt si adaugati frisca mixata bine in prealabil. Mai punem cca 30 de min. in frigider si e gata pentru servit.Eu am taiat-o in bucati micute si apoi am ornat-o cu frisca.