Prajitura cu cirese amare si jeleu de capsuni

de adasev12 in Prajituri, 31 Mai 2013 | 4013 vizualizari

 

buna de tot...Alexutzu meu a papat aproape jumatate de tava...si abia ce s-a racit ....

 

INGREDIENTE

  • 2 pumni de cirese amare
  • 2 pumni de capsuni
  • 4 oua
  • 2 lg de apa
  • 6 lg ulei
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • esenta de vanilie, 15 ml
  • 2 plicuri de vanilie
  • 2 plicuri de jelee incolor
  • jumatate de plic de praf de copt
  • 2 lg gris
  • o lg cacao
  • 3+3 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese amare si jeleu de capsuni:

Cireselor li se scot samburii, se presara cu 3 lg zahar si se lasa deoparte.

Ouale se separa, galbenusurile se freaca spuma cu 4 lg zahar si un zahar vanilat, apoi se adauga uleiul si se mai freaca putin.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2 lg apa,  se adauga apoi zaharul si se bate in continuare pana devine lucios si tare, se adauga apoi galbenusurile si se amesteca usor.

Se adauga 10 ml esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu lg de lemn, usor.

Se iau 4 lg din compozitie deoparte si se amesteca cu cacao.

Restul de compozitie se toarna in tava unsa si infainata si presarata cu o lg de gris.

Ciresele se scurg de suc, se trang in pumni sa iasa surplusul de suc, se amesteca cu o lingura de gris.

Se pune din loc in loc compozitia de cacao si se amesteca in zig-zag...apoi deasupra se pun ciresele si se preseaza usor sa intre in compozitie. se coace la 180 g cam jum de ora.

Capsunele se curata si se spala bine, se pun in blender cu 3 lg zahar si se fac piure, apoi se pun la foc mic, cam 5 min. se dau deoparte.

Dupa ce se scoate prajitura, se prepara jeleul de capsuni: cele doua plicuri de jeleu ( eu am mai avut adus din italia, foarte bun), se amesteca cu 3 lg zahar si piureul de capsuni, plus 200 ml apa, apoi se pune pe foc mic sa dea cateva clocote, se lasa un minut sa se racoreasca.

Sucul de la cirese se toarna peste prajitura, apoi se pune deasupra jeleul.

Se lasa la racit bine, apoi se serveste .

Un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese amare si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de fructe