Prăjitură cu cocos

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 7340 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linuri făină
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • un praf de sare

Crema

  • 4 linguri făină
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahăr tos
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • 200 g unt

Pentru ornat

  • glazură de ciocolată
  • fulgi de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cocos:

Blat

Batem spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi gălbenuşurile, mixăm bine totul.

Adăugăm treptat uleiul, făina,cacao.

Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul încălzit, timp de coacer 30-35 minute, facem proba cu scobitoarea. Când blatul s-a răcit îl tăiem în două.

Crema

Fierbem laptele cu făina şi zahărul.

Când începe să fiarbă adăugăm fulgii de cocos. Lăsăm totul să fiarbă până când începe să se îngroaşe, amestecăm tot timpul în cremă pentru a nu se prinde. Când s-a răcit adăugăm untul treptat.

Untul trebuie să fie la temperatura camerei.

Ungem prima foaie cu toată crema, aşezăm deasupra a doua foaie. Turnăm glazură de ciocolată şi presărăm fulgi de nucă de cocos.



Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cocos