Prajitura cu crema caramel

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 3 Apr 2011 | 14064 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt foi:

  • 2 oua
  • aproximativ 500 g faina
  • 150 g unt/margarina
  • 6 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 1 plic amoniac

pentru crema:

  • 1 l lapte
  • 1 cana zahar
  • 6-7 linguri faina
  • 150 g unt/margarina
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

pregatim crema pentru inceput:

Punem zaharul intr-o cratita la caramelizat, nu trebuie sa se inchida prea tare la culoare pentru ca iese amar, dupa care adaugam 900 ml lapte.

Restul de lapte il amestecam cu faina.

Dupa ce s-a topit caramelul adaugam amestecul de faina cu lapte in fir subtire amestecand continuu  pana se ingoasa.

La sfarsit punem si esenta de vanilie si untul/margarina, amestecam pana se topeste si dam jos de pe foc.

acoperim cratita cu o folie pentru a nu se mai forma pojgita deasupra si lasam sa se raceasca cat se coc foile.

Pregatim foile:

Frecam untul/margarina cu cu zaharul , apoi adaugam ouale, laptele, amoniacul si la sfarsit faina, trebuie sa iasa un aluat moale care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie mai puneti faina, sau daca aluatul este prea tare mai puneti lapte.

Impartim aluatul in 5 si le lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute.

Apoi intindem cu sucitorul cate o foaie subtire, o intepam cu furculita din loc in loc si o coacem pe dosul tavii (pe care am uns-o cu ulei si am tapetatat-o cu faina sau punem hartie de copt si o folosim la toate cele 5 foi) cam 8-10 minute la foc mediu.

Procedam la fel cu toate 5.

Cand am copt toate foile si crema s-a racit, punem pe fiecare foaie crema.

Punem o greutate peste prajitura si lasam peste noapte, cu cat sta mai mult cu atat este mai buna.

Inainte de a o taia presaram zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creme caramel cu rubarba si topping crocant