Prajitura cu crema de caramel si nuca

de raluka93 in Prajituri, 24 Apr 2014 | 8333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g ciocolata alba
  • Glazura
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de caramel si nuca:

Blat

Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea.Punem la copt pentru 20 de minute.

Crema

Zaharul il caramelizam la foc mic, cand este lichid il luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam bine pana se topeste untul.Punem din nou vasul la foc mic si adaugam pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Lasam compozitia sa se ingroase putin amestecand continuu.Adaugam nuca macinata, amestecam bine si lasam la racit.

Glazura

Ciocolata rupta bucatele, untul si frisca le punem la foc mic pana devin o crema, apoi lasam la racit.

Asamblare

Taiem blatul in doua, peste prima foaie razuim ciocolata alba, peste ciocolata punem crema calduta apoi a doua foaie, iar apoi glazura de ciocolata.Lasam la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]