Prajitura cu crema de ciocolata si gris

de Valyvalentyna in Prajituri, 5 Iul 2014 | 8494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.Blat :
  • 3 oua,
  • 3 cani de faina,
  • 3 linguri de cacao,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lamaie,
  • 1 praf de sare,
  • 2 cani de lapte,
  • 1 esenta vanilie.
  • Crema 1 :
  • 400 gr margarina,
  • 100 gr zahar,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 4 linguri cacao.
  • Crema 2 :
  • 350-400 ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 4-5 linguri de gris,
  • 200 gr zahar
  • 1-2 linguri cacao.
  • Pt Sirop:
  • 150 gr zahar,
  • 200 ml apa,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • jumatate de esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si gris:

Pt. inceput preparam siropul: Caramelizam zaharul apoi turnam apa {atentie la maini} lasam pana scade un pic {la foc mic} adaugam esenta, zaharul vanilat si mai lasam putin apoi oprim focul si il lasam la racit.

Blat: Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma cu un praf de sare albusurile, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam tot asa cu grija faina amestecand de jos in sus cu o spatula. Galbenusurile cu esenta si coaja rasa de lamiie le omogenizam bine apoi adaugam laptele caldut si amestecam bine, praful de copt il stingem in putina zeama de la lamaie si o adaugam in compozitia de galbenus. Omogenizam foarte bine si la final rasturnam aceasta compozitie peste ceea de albus si usor amestecam.

Rasturnam jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptor preincalzit 180 de grade pt 25 de minute.

Intre timp facem crema 1: Mixam bine margarina cu zaharul {pina se topeste zaharul} apoi adaugam cacaoa, mai mixam 2 minute si la final adaugam zaharul pudra mai mixam 2 minute. Bagam la frigider pt 10 minute.

Crema 2: punem la foc mic laptele, amestecam zaharul cu cacaoa. Cand laptele s-a infierbintat adaugam grisul in ploaie amestecand continuu, apoi galbenusurile unul cate unul amestecand continuu. Oprim focul si o lasam sa se raceasca.

Cand blatul s-a copt il scoatem si il insiropam cu jumatate din cantitatea siropului, intindem crema 1 si bagam din nou la frigider pana se coace si al 2-lea blat. Cand al 2-lea blat e gata intindem crema 2 si bagam la frigider pentru 2-3 ore.

TIPS-URI

1

Se poate orna cu fructe {dupa preferinte}

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata