Prajitura cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Aug 2013 | 16182 vizualizari

 

Stiu ca e foarte cald afara, dar blaturile acestea de padispan se fac mai repede decat ne asteptam! Nuca, stafide, rom, vanilie toate intr-o prajitura de week-end rapida si delicioasa!:)

 

INGREDIENTE

  • Blat de vanilie:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blat cu nuca:
  • 3 oua
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 1 cutiuta mica de frisca lichida (200 ml)
  • 1 plic crema rapida cu gust de vanilie Dr. Oetker
  • 240 ml lapte
  • 4 lingurite zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 2 lingurite esenta de rom
  • In plus:
  • nuca macinata
  • stafide
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Blat de vanilie: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam usor cu o spatula.

Turnam aluatul intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.

Blatul cu nuca: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.

Amestecam usor cu o spatula.

Turnam aluatul intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie: frisca o mixam pana se intareste si o lasam de-o parte.

Intr-un bol punem laptele, zaharul pudra, praful pentru crema si mixam pana se intareste.

Incorporam apoi crema de vanilie in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.

Sirop: intr-un ibric punem zaharul si apa.

Punem la foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit.

Dam apoi de-o parte si adaugam esenta de rom.

Asamblare: din crema de vanilie oprim 4 linguri.

Pe o tava punem blatul de vanilie, in insiropam (nu foarte tare), intindem crema de vanilie, presaram nuca macinata si stafide.

Peste crema punem blatul cu nuca, il insiropam, intindem cele 4 linguri de crema, presaram nuca macinata si ciocolata tocata grosier.

Dam prajitura la frigider peste noapte.

A doua zi taiem si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem orna prajitura cu glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

babi5 1

21.08.2013, 12:27

Angelina_Elena 1

21.08.2013, 17:39

Dya, Babi

simonacallas 1

15.03.2014, 07:23

Foarte buna prajitura si frumos prezentata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava