Prajitura cu crema de vanilie si frisca

de T I M E A in Prajituri, 27 Dec 2012 | 18404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 70 gr unt
  • 200 ml frisca lichida
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si frisca:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu faina si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit. 

Mixam 200 ml frisca si adaugam in ea crema de vanilie racita mixand pana se omogenizeaza.

Blatul racit il taiem in doua si ungem prima foaie cu crema de mai sus. Asezam peste crema a doua foaie.

Mixam inca 200 ml frisca si ungem a doua foaie cu frisca.

Ciocolata o topim in cuptorul cu microunde sau pe aburi impreuna cu untul si ornam prajitura cu aceasta glazura. (la microunde se pune in reprize de aprox 15 secunde si se amesteca dupa fiecare repriza)

Dam prajitura la rece minim 1-2 ore inainte de a servi.

Prajitura este mai buna a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

T I M E A 1

28.12.2012, 22:13

Diana

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

02.01.2013, 10:43

Foarte bune arata. Si imi place la nebunie recipientul pentru zahar cu ceas pe el, e foarte frumos

T I M E A 1

02.01.2013, 12:47

multumesc frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura multicolora