Prajitura cu dovleac

de diana_k in Prajituri, 10 Noi 2010 | 13441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 600gr faina
  • un pachet margarina
  • 1 ou
  • 150gr zahar
  • varf bicarbonat
  • 1/2 lingurita de otet
  • putin lapte, cit cere aluatul....cam 50ml
  • 3-4 linguri de gris
  • pt pireul de dovleac:
  • 1,5 kg dovleac ras 
  • 150g zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul,apoi pe rand: cam 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins cu otet.
Daca se cere mai adaugati faina pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste.
Se framinta un aluat ce se am imparte in doua.
Se intinde o foaie in tava unsa si se presara putin gris, se pune piureul de dovleac, se presara iar cu gris, apoi se acopera cu cea dea doua foaie.
Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita. Se coace in cuptorul bine incalzit.

Dovleacul ce l-am folosit eu nu avea zeama mai deloc asa ca doar l-am calit usor, cu zahar dupa gust , la urma am adaugat si scortisoara.Daca dovleacul lasa zeama mai multa se tine pe foc pana aceasta scade.
La nevoie mai adaugati zahar.

Se serveste pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone